ايرج هوسمي در گفت و گو با خبر نگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب افزود: تا كنون و با گذشت دور نخست بهره برداري برگ سبز چاي از كشاورزان آماري توسط كارخانه هاي چاي مبني بر ميزان خريد برگ سبز چاي از كشاورزان ارائه نشده است .
وي با اشار ه به نامشخص بودن خريد برگ سبز چاي توسط بخش خصوصي يا دولتي گفت: براساس طرح خريد تضميني برگ سبز چاي قرار بود كارخانجات همزمان با آغاز فصل خريد چاي قراردادي را با دولت مبني بر خريد برگ سبز به نام دولت و توسط كارخانجات منعقد كنند كه تا كنون و با گذشت دور نخست بهره برداري چاي هيچ قراردادي در اين زمينه منعقد نشده است .
هوسمي عدم انعقاد قرارداد خريد برگ سبز را ميان دولت و كارخانجات به نفع كارخانجات و به زيان كشاورزان دانست و اظهار داشت: با توجه به اينكه برگ سبز برداشت شده در دور نخست بهره برداري داراي كيفيت بالايي بوده ، در شرايط كنوني كارخانه داران چاي استحصال شده سالجاري را به سرعت خارج و به جاي آن چاي بي كيفيت سالهاي گذشته را براي خريد به دولت وارد مي كند .
وي با بيان اينكه عمده كارخانجات اقدام به وارد كردن چاي از تهران كرده اند ، گفت: عمده كارخانجات ، چاي كيفي سالجاري را با قيمت آزاد و در خارج از كارخانه مي فروشند و سپس اقدام به وارد كردن چاي بي كيفيت سالهاي گذشته و خريد ان به دولت مي كنند .
وي تصريح كرد:براساس قرارداد مذكور كارخانه دار موظف به خريد برگ سبز كشاورزان و استحصال آن شده و دولت مكلف به خريد چاي خشك كارخانجات شده است .
هوسمي در مورد نظارت سازمان تعاون روستايي بر نحوه خريد تضميني برگ سبز چاي از كشاورزان گفت: مگر تا كنون سازمان تعاون روستايي چه نقشي در روستاها داشته است. آيا اين سازمان تا كنون در توزيع قند و شكر و ساير كالاها به روستاييان موفق بوده كه حالا بتواند جايگزين مناسبي براي سازمان چاي در امر خريد چاي از كشاورزان باشد .
هوسمي با انتقاد ازعملكرد ضعيف مسوولان دولتي ، گفت: هيچ نهادي و هيچ دستگاهي پاسخگوي مشكلات كشاورزان و بحران بوجود امده در صنعت چاي كشور نيست .
نظر شما